Αθόρυβα, ύπουλα, με σύστημα, χωρίς έλεγχο

του Λοχαγού ἐ.ἀ. Ανδρέα Πετρόπουλου
εφημερίς ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, 1-3-19

"Στήκετε και φυλάσσετε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε"


          Αθόρυβα, ύπουλα, με σύστημα, χωρίς να υπάρχει έλεγχος από κανέναν κρατικό φορέα ή υπεύθυνο για αυτό, ξένοι παίρνουν τη γη, τα σπίτια μας, τους χώρους που μέχρι σήμερα ζήσαμε εμείς οι Έλληνες, οι παππούδες μας, οι πριν από εμάς. Παίρνουν τους χώρους των αναμνήσεών μας, των χρόνων της νιότης μας. Εκεί όπου στοίχιωσαν τα πρώτα όνειρά μας. Όνειρα νιότης, τρυφερά, αισιόδοξα, μεγάλα.

Επιτίθενται με σχέδιο, οργανωμένα, αφ'ού προετοίμασαν για αυτούς το έδαφος οι φτιαχτές "κρίσεις" . Η φτώχια που άρχισε να σέρνεται σαν κακή αρρώστια, που ολοένα και περισσότερο χτυπά ανθρώπους, οικογένειες, αλλάζει το πρόσωπο της μέχρι χθες ανθρώπινης κοινωνίας μας. Η ανέχεια που αναγκάζει ιδιοκτήτες και οικογενειάρχες να αφήσουν την ήρεμη ζωή τους και να μεταβληθούν σε τυχοδιώκτες της ζωής, άνθρωποι που πριν χρόνια το μόνο που επιθυμούσαν ήταν να ζήσουν με τα παιδιά τους τη ζωή των πατέρων τους έτσι όπως εμείς οι Έλληνες τη νοούμε και τη βιώνουμε.

 

          Η Αθήνα αρχίζει αθόρυβα να μεταβάλλει πρόσωπον και κοινωνικόν ήθος. Εδώ, η πόλις του φωτός και των "πρώτων γραμμάτων", χωρίς να το καταλαβαίνουν οι περισσότεροι από αυτούς που την κατοικούν, έχει αρχίσει να δέχεται μία σιωπηρά εισβολή ξένων φυλών με την αγορά οικημάτων, κατοικιών, χώρων γενικότερα με κυριότερους αγοραστάς Κινέζους και Εβραίους. Αυτοί, τα μεταπολούν σε ανθρώπους της φυλής των ή τα εκμεταλλεύονται προς ίδιον όφελος. Οι κάτοικοι κτυπημένοι από την φτώχια που συνεχώς επιτείνεται, για να επιβιώσουν (όχι να ζήσουν), ενδίδουν. Πωλούν τα σπίτια τους στα χρήματα που τους δίνονται άφθονα ή τα ενοικιάζουν για να "μεταναστεύσουν" σε άλλες γειτονιές έχοντας υποβιβασθεί από ιδιοκτήτες σε νοικιάριδες. Το Κουκάκι, μία από αυτές τις περιοχές βαθιά παραδοσιακή "Αθηναϊκώς". 

          Η Σαντορίνη, ο μεγαλύτερος στόχος στην Ελλάδα απο το 1986, δέχεται την επιθετικότητα αυτής της κοινωνικής αλλοτροιώσεως με το πρόσωπο του τουρισμού. Η άλλη αυτή μορφή της ύπουλης εισβολής, έχει αποκτήσει την μορφήν πλέον μιας "τουριστικής βιομηχανίας" η οποία μόνον σχέσιν με τον αγαθό και χαρούμενο τουρισμό δεν μπορεί να έχει.

 

          Το ίδιο κακό έχει χτυπήσει προ καιρού την Θεσσαλονίκη, όπου μεταφέρονται, κυρίως, μετανάστες από τα νησιά με εξασφαλισμένα τα μισθώματα των ενοικίων τους, τα οποία επέσυραν άνοδο των τιμών ,που καθιστούν έτσι αδύνατη τη μίσθωσή τους από Έλληνες, που τα έχουν ανάγκη να ζήσουν μέσα στην ίδια τους την πατρίδα. Απλώς αναφέρω την εργώδη κινητικότητα των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη,

με επάνοδο πολλών εξ'αυτών την δημιουργία εταιριών υπό εβραϊκό έλεγχο και την κατασκευή κτιρίων και μνημείων από τους ίδιους με λεφτά, όμως, του ελλαδικού κράτους.

          Πέρα από όλα αυτά και τις οδυνηρές επιπτώσεις τους για το ελληνικόν μέλλον μας, βλέπουμε στις μεγάλες πόλεις και σε μία ιδιαιτέρα για τον ελληνισμό μικρότερη πόλη, την Λειβαδιά, να αρχίζει σιγά σιγά, ο πολύ σημαντικός για εμάς κοινωνικός ιστός να αλλάζει.

          Ο πολιτισμός μας είναι απόρροια των κοινοτήτων μας. Αυτών των κοινοτήτων, που στις μεγάλες πόλεις αντιπροσωπεύουν οι γειτονιές. Οι γειτονιές που ζήσαμε όλοι εμείς, όταν οι μεγαλύτεροι έβγαζαν τις καρέκλες στις πόρτες μας να μιλήσουν μεταξύ τους και τα παιδιά να παίζουμε όλα μαζί "κλέφτες και αστυνόμους", "αμπάριζα", "κρυφτό", το γαϊτανάκι στις απόκριες. Ζήσαμε μέσα από τις κοινότητες. Ζήσαμε και μεγαλώσαμε μέσα στις γειτονιές από τα αρχαία χρόνια μέχρι λίγο πριν. Αυτός ήταν και παραμένει ο πολιτισμός μας. Κάθε τι ανθρώπινο και ελληνικό έζησε μέσα εκεί και κράτησε την καθαρότητα της φυλής και τις παραδόσεις απαραβίαστα.

 

          Μας κτυπούν έτσι όπως το προανήγγειλε ο σιχαμερός σιωνιστής Χένρι Κίσσιντζερ. Στον "εγκεφαλικό σταυρό". Στον πολιτισμό μας. Στις κοινότητές μας. Στις γειτονιές. Μετέρχονται κάθε ύπουλο και υποκριτικό μέσο. Προφασίζονται κάθε, δήθεν, παγκόσμιο θέσφατο που όμως πάλι οι ίδιοι έχουν θεσμοθετήσει.

          Σύντροφοι, οι καιροί της ησυχίας, των φιλοσοφημάτων, των ανεδαφικών ιδεοληψιών έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα. Όσοι το καταλαβαίνουν. Όσοι το κατανοούν. Όσοι γενναίοι. Όσοι ζωντανοί. Εχθροί μας οι πολιτικοί, οι κομμουνισταί, οι δειλοί συμφεροντόπληκτοι, κακομοιριασμένοι αστοί, το προδοτικό κοινοβούλιο. 

          Στον αγώνα για την ελευθερία! Ζήτω το έθνος!
Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης